9 redenen waarom apothekers geweldige banen hebben

pharmacist

9 redenen waarom apothekers geweldige banen hebben

De dagen van het ondertekenen van bonussen direct na het afstuderen zijn misschien voorbij, maar we hebben nog steeds een geweldige taak in vergelijking met VEEL loopbaanvelden.

Ik geloof dat apothekers echt een geweldig beroep hebben. Hier zijn 10 redenen waarom:

1. Diverse loopbaanopties

Apothekers hebben de mogelijkheid om een ​​carrièrepad te kiezen dat bij hen past. Van onderzoek, tot klinisch, tot detailhandel, apothekers hebben de flexibiliteit om een ​​opleiding te volgen en na te streven die het beste aansluit bij hun interessegebied, werkvoorkeuren en planning.

Je kunt niet voor altijd in 1 doos in de apotheek worden geplaatst. U kunt overschakelen naar een ander veld. Als je werk je niet bevalt, verander het dan. De enige persoon die je ervan weerhoudt je baan te verliezen, ben jij.

2. Flexibiliteit

Vanwege de verschillende carrièreopties die hierboven zijn vermeld, kunnen apothekers banen nastreven die hen helpen een evenwicht tussen werk en privéleven te bereiken. Omdat apothekers de klok rond in trek zijn, is het mogelijk om werk te vinden voor elke dienst. Voor apothekers met jonge kinderen zijn er veel opties voor tweede ploegen, in het weekend of in deeltijd. Moet je het 9-5-ding doen? Een baan in een klinische setting of onderzoekslaboratorium is wellicht geschikt voor u.

Pharma

3. Banengroeipotentieel

Forbes stelt in haar artikel dat het aantal banen in de apotheek naar verwachting met 14% zal toenemen tegen 2022. Dit betekent niet alleen meer banen – het betekent meer mogelijkheden voor doorgroei. Of je nu op de apotheek zit of al in het beroep werkt, dit is goed nieuws.

4. Beschikbaarheid van online bronnen

Er is een schat aan online bronnen beschikbaar voor apothekers, waardoor u gemakkelijk contact kunt maken met anderen in het vak, informatie kunt vinden en op de hoogte kunt blijven van het laatste nieuws en onderzoek. Professionele organisaties, zoals de American Society of Health-System Pharmacists, zijn sterk online aanwezig en bieden alles van permanente educatie tot mentorprogramma’s.

5. Hechte gemeenschap

Ondanks wat we allemaal hebben gehoord over het enorme aantal afgestudeerden in de apotheek, is de apotheekgemeenschap echt vrij klein. De kans is groot dat in de meeste gebieden iedereen in het vak de meeste anderen kent. En goede reputaties reizen extreem snel, waardoor het gemakkelijker wordt om een ​​baan te vinden.

6. Beschikbaarheid van mentoren

Ik heb ontdekt dat apothekers enkele van de meest behulpzame mensen op aarde zijn. De meesten delen hun kennis graag met studenten of pas afgestudeerden. Als je bereid bent om aan het werk te gaan, garandeer ik je dat je een apothekersmentor kunt vinden die je kan helpen bij je carrière.

7. Geacht beroep

Hoewel artsen consequent toplijsten van de meest gerespecteerde beroepen hebben, geloof ik dat apothekers daar ook zijn. Net als artsen hebben apothekers een gevorderd diploma en zijn ze experts in het helpen van mensen om gezond te blijven. We bestuderen de moeilijke dingen, zoals chemie en calculus, en we hebben een enorme hoeveelheid verantwoordelijkheid voor onze patiënten.

8. Autonomie tijdens het werk

In de meeste werkomgevingen hebben apothekers veel autonomie om hun werk en tijd te beheren. Dit wil niet zeggen dat er op de gemiddelde werkdag geen gekke momenten zullen zijn, maar een apotheker heeft de mogelijkheid om te bepalen hoe hij zijn prioriteiten het beste kan stellen en zijn patiënten kan bedienen.

9. Vermogen om mensen te helpen

We weten allemaal dat het helpen van mensen “feel-good” voordelen heeft. Apothekers hebben het geluk om mensen dagelijks rechtstreeks te helpen. Het is waar dat sommige patiënten moeilijk kunnen zijn en weinigen hun waardering tonen, maar af en toe zul je een grote impact hebben – en misschien het leven van iemand redden. Voor mij is dat wat apotheker zijn het beste beroep van allemaal maakt.

No Comments

Post A Comment